K52 ligt in een inspirerende buurt die leeft, ambitieus is en vooruit denkt.

K52 was de onbekende, spreekwoordelijke berg stenen in onze buurt die wij erg graag wilden beklimmen. Het is het resultaat van een avontuurlijke tocht in 2012 om een oud woonhuis uit de jaren 1930 zeer grondig te vernieuwen met een heel persoonlijke en unieke toets. Over K52 werd grondig nagedacht en daarna werd er samen met een creatief architectenbureau gekozen voor een ontwerp dat ruimte, comfort en inrichting evenwichtig combineert met het gebruik van duurzame en milieuvriendelijke technieken en materialen. Alle werken werden uitgevoerd door een erkend en ervaren aannemer en zijn ook helemaal in regel met de geldende veiligheidsvoorschriften. Alle toestellen, installaties en gebruikte materialen zijn energievriendelijk en conform de veiligheidsvoorschriften van brandweer en de overheden.

In 2013 hebben we de berg bedwongen. Vandaag staan er twee nieuwe, moderne en comfortabele city flats die aangepast zijn aan de dagelijkse noden van verblijven in de stad vandaag.

Waar?

K52 ligt op amper 5 minuten stappen van het Centraal Station in een inspirerende buurt die leeft, ambitieus is en vooruit denkt. K52 ligt in de Kerkstraat 52 in 2060 Antwerpen, aan de rand van Borgerhout en vlak bij het Sint-Willibrordusplein, onder de toren van de kerk.

K52 heeft geen lift. Beide flats zijn via een betonnen buitentrap te bereiken.
In beide flats mag er niet gerookt worden en helaas worden huisdieren ook niet toegelaten.

Mobiliteit

(Inter)nationaal:
– Belgische treinen, Thalys, TGV, Eurostar, enz. : via Centraal Station Antwerpen.
– Luchthaven City Airport Deurne (5 km). Dagelijkse vluchten naar London City en Manchester.
– Luchthaven Brussels Airport (Zaventem), (50 km).

Lokale verplaatsingen in Antwerpen maakt u het best met het openbaar vervoer of met een fiets. Tickets voor het stedelijk openbaar vervoer kunt u kopen in zo wat elke buurtwinkel.
Vlakbij K52 vind je de trams 10, 11 en 24.
Afhankelijk van de verkeersdrukte brengen ze u vlot en snel naar het hart van de stad.
In het centraal station is er toegang tot een netwerk van tramverbindingen die u in geen tijd naar om het even waar in de stad vervoeren. Elke bestemming en bezienswaardigheid in Antwerpen is daarmee figuurlijk een steenworp verwijderd.

Bus 23 heeft een halte in de Kerkstraat en zorgt voor een vlotte verbinding met Antwerpen Zuid.

Verkiest u een verplaatsing met de fiets? Op het Sint-Willibrordusplein is een van de talrijke fietshavens van velo Antwerpen waar u een fiets kunt huren.
Dat gaat heel eenvoudig: https://www.velo-antwerpen.be/

Voor wie de stad toch in en uit wil met de wagen is een op- en uitrit richting Nederland, Brussel of Gent nooit echt ver weg. De verkeersdrukte tijdens de spitsuren moet u er dan echter wel bijnemen. Parkeerplaatsen in Antwerpen zijn schaars en vaak moeilijk te vinden. Als je er toch een vindt, hou er dan ook rekening mee dat parkeren vrijwel overal betalend is.

Boodschappen

Als het snel moet gaan vindt u vlakbij twee kleine supermarkten: een Carrefour Express en Maman. De laatste biedt ook een assortiment aan mediterrane producten.
Heeft u echter meer tijd om boodschappen te doen, bezoek dan zeker de ‘vogeltjesmarkt’ op zaterdagnamiddag en/of zondagvoormiddag op het theaterplein.

Op vrijdagochtend is er een kleine buurtmarkt op het Laar (net om de hoek).

Lekker brood, ontbijtkoeken of ovenwarme broodjes vindt u op wandelafstand bij de warme bakker. Ga echter ook even op ontdekkingstocht in de talloze gespecialiseerde winkels in de buurt.

Criée, de roemrijke overdekte markt, biedt dan weer talloze specialiteiten voor elke vis-, vlees-, gevogelte – en wildliefhebber. Criée is binnen wandelafstand.

Voor Oosterse specialiteiten kan u terecht in de Sun Wah, de grootste Aziatische supermarkt in hartje van het Antwerpse Chinatown. Je vindt Sun Wah, opnieuw, binnen wandelafstand.

Restaurants

Op het plein bij K52 zijn verschillende eetgelegenheden.

Wilt u buitenhuis lekker ontbijten en toch in de buurt blijven, dan tonen we u erg graag de weg naar Local Store op de Turnhoutsebaan.

Voor lunch of diner kunt u terecht in De Druiventros op het plein.
Het is een warme en gezellige brasserie met een prachtig zomerterras.
Op de kaart staan er altijd heerlijke gerechten voor een eerlijke prijs. https://www.zone03.be/wca_digi/resto_detail/53/51916/Druiventros.html

Rechtover De Druiventros, aan de andere kant van het plein, vindt je Brasserie Duval.
Het is er al even lekker.
https://www.brasserieduval.be/

Kiest u echter voor een iets snellere hap, dan heeft u de keuze tussen frituur 2010 of de verrassend lekkere mediterrane snacks van Het Fonteintje.
https://www.fonteintje-antwerpen.be/

Ontspanning

Wilt u alleen iets drinken, loop dan zeker even binnen in café De Kroon onder de toren van de kerk. De Kroon is een café met naam en faam tot ver buiten de wijk 2060.

Een alternatief is Café Mombasa. Het ligt aan het Moorkensplein in Borgerhout. Het is een plek voor muziekliefhebbers, een heerlijke haven voor wie op zoek is naar een frisse pint en een leuke babbel. Met een beetje geluk geniet u er ook van een live muziekoptreden.

Het lijstje van wat u in de buurt allemaal op wandel-of fietsafstand kunt vinden om even te ontspannen is erg lang. Voor een wandeling, een picknick in een park of de dagelijkse loop is Park Spoor NOORD met 24 hectaren groen ongetwijfeld de beste plek.

Voor zwemmers is het stedelijk zwembad Plantijn-Moretus het dichtste bij.

styling: Sofie Pillen - design: Studio Gloria - fotografie: David Dumon - webdevelopment: Treestar